martes, 2 de agosto de 2011

Sopars amb Estrelles a l'Observatori Fabra: Tornen els Sopars amb Estrelles

Sopars amb Estrelles a l'Observatori Fabra: Tornen els Sopars amb Estrelles: "Tornem a preparar els Sopars amb Estrelles a l'Observatori Fabra.


El nostre astrònom i gran divulgador científic Antonio Bernal ens ha preparat un programa diferent al de l'any anterior i en el que també, cada dia, ens parlarà d'un aspecte diferent dels estels i planetes que podrem observar des del telescopi.


Les conferències de professors convidats per a l'estiu 2011 estan previstes els dimarts i dimecres. Aviat ho penjarem al web perquè pogueu anar triant a quines us fa il·lusió anar.


El 2011 és l'any de la Química. Doncs hem buscat químics il·lustres que, amb voluntat de fer divulgació, ens expliquin temes poc coneguts pel gran públic. A aquest apartat temàtic li hem posat el títol que correspon a una de les ponències perquè l'hem trobat d'allò més suggerent: "La Química, naturalment".

Quan algú diu: "això és química!" hi afegeix una ganyota. Després d'escoltar als nostres químics en els "Sopars" ens agradaria que diguessiu, amb un coneixement ben fonamentat i un somriure: "això és química!". S'escriu igual que la frase anterior, però el gest de la vostra cara hi marcarà la diferència.


El dia Mundial de la Dona en el 2011 arriba a la seva 100è edició. També a elles -a nosaltres- volem fer un modest homenatge des dels "Sopars". El segon apartat temàtic és: "La ciència, un món de dones". N'hi ha més de les que ens pensem i hem tingut la sort que algunes de les més destacades han acceptat venir a fer-nos una xerrada i explicar-nos les seves línies de recerca.


La vista de la ciutat des de la terrassa de l'Observatori seguirà meravellant-nos i el xef de Laie ens ha preparat un sopar en el que hi ha posat tots els sentits: colors de l'aurora boréal, - verd i morat-, textures cruixents o suaus, embolcalls calents i un autèntic Cel per als llaminers, com a apoteòsi final. Enguany, s'ha superat! Si el coneixessiu, us n'adonarieu que hi ha posat també molta il·lusió, i és nota en el resultat.










Seguim sense controlar els núvols i la pluja, però confiem en tenir més dies de serenor climatològica i gaudir de la fresca del Tibidabo mentre els barcelonins passen calor. Avui, precisament, mentre escric aquestes línies està diluviant. Millor, penso. Que ho plogui tot ara i el dia 15 de juny que estigui serè. Em sembla que no va aixì el clima, oi? però, per demanar, no quedem.

Ara que hem començat a bloggejar, us anirem tenint el corrent de tot allò que us pugui interessar.

L'Antonio Bernal m'ha assegurat que ens explicarà coses sobre els estels i podreu seguir-lo en aquest blog.

No us estigueu de comentar i nosaltres procurarem repondre sempre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario